dimarts, 7 de setembre del 2010

I avui comencen les classes...

Senyores i senyors, molt bon dia. Avui és dimarts 7 de setembre de 2010. El 251è dia de l’any i en queden 115 dies per acabar-lo i aquí arriba la reflexió matinal número 715 del matí imponent.
Avui tornen els nostres infants a classe. Més d’hora que mai. En parlarem, no en tingueu cap dubte, al llarg d’aquest matí, però el que em ve, veritablement, de gust comentar-vos és que fa uns dies vaig llegir una notícia al 3cat24, d’aquelles que acabaven passant desapercebudes, per habitual, si no és fos que, en aquesta ocasió, hi ha una famosa com a protagonista, o millor dit, com a actriu de repartiment.
Un cop vaig llegir la notícia vaig sentir repulsió, fàstic, autèntica repugnància... i quelcom més. Ira reprimida, ganes d’estomacar algú, ràbia continguda i unes enormes ganes retingudes de xafar-li la cara a uns quants mooooolt curts de mires... Però sobretot molta impotència. Em preguntava, que puc fer? Que podem fer com a societat?
La notícia deia el següent:
El diari iranià "Kayhan" ,el director del qual és nomenat directament pel líder suprem iranià, l'aiatol•là Ali Khamenei, publicava que Carla Bruni, la dona del president francès, Nicolas Sarkozy, es mereixia la mort per haver expressat la seva solidaritat amb una dona iraniana sentenciada a la lapidació per adulteri.
El diari, -atenció, parlem de premsa “seriosa” iraniana, no d’alguna revista tipus Coure o Pronto, que evidentment allí ni existeixen- ja havia qualificat Bruni de "puta" i més tard van afirmar que el seu estil de vida li fa merèixer el mateix destí que Sakineh Mohamadi Ashtiani. Morir lapidada per adulteri. També la culpaven del divorci de Sarkozy de la seva segona dona.
Bruni és una de les personalitats franceses que van enviar cartes obertes de suport a Ashtiani, el cas de la qual ha provocat la indignació internacional.
"L'estudi de l'historial de Carla Bruni mostra clarament la raó per la qual aquesta dona immoral està donant suport a una dona iraniana que ha estat condemnada a mort per cometre adulteri i haver estat còmplice a l'assassinat del seu marit i, de fet, ella es mereix morir", ha afirmat el diari.
Ella, diuen, és immoral. Però el qui maten dones a pedrades, no?
Ashtiani, mare de dos fills, va rebre 99 fuetades per tenir una relació il•lícita amb dos homes. La sentència a ser lapidada la van suspendre a l'espera que se'n fes una revisió judicial, però encara es podria dur a terme, segons un responsable de la judicatura. L'assassinat, l'adulteri, la violació, el robatori armat, l'apostasia i el narcotràfic poden ser castigats amb la mort en virtut de la xària, llei que està en vigor des de la revolució islàmica del 1979.

Avui els nostres nens i nenes tornen a l’escola. Podem queixar-nos abastament sobre les moltes mancances que encara té el nostre sistema educatiu. Però després de força dies pensant que és el que puc/podem fer, ho tinc clar. Educar. Educar els nostres fills i filles des de petits en la igualtat i en respecte vers l’altre. Això sí depèn de tu i de mi. I no us penseu, també en la nostra societat, hi ha un llarg recorregut per a fer. Bon dia.